Γρήγορη και ασφαλής Απώλεια Βάρους, κάτω από ιατρική παρακολούθηση, με μόνιμα αποτελέσματα… «Έξυπνη Διατροφή»!

Γρήγορη και ασφαλής Απώλεια Βάρους, κάτω από ιατρική παρακολούθηση, με μόνιμα αποτελέσματα… «Έξυπνη Διατροφή»!

Σύμφωνα µε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η παχυσαρκία είναι νόσος µε σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, στην ικανότητα προς εργασία, στην κοινωνικότητα καθώς και στην ποιότητα και διάρκεια ζωής. Δεν οφείλεται μόνο στην υπερβολική πρόσληψη τροφής, αλλά και σε γενετικούς, νοσολογικούς, ψυχολογικούς, προσωπικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Επιστημονικές μελέτες μας έχουν δείξει ότι μία απώλεια της τάξεως του 20% του βάρους, βελτιώνει σημαντικά την αρτηριακή υπέρταση, το διαβήτη, την άπνοια στον ύπνο, τον πόνο στις αρθρώσεις κ.λπ. ενώ μία μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία των ασθενών που αρχίζουν να καταπολεμούν την αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει για τον εαυτό τους.

Η ιατρική μέθοδος Eurodiet Med, που εφαρμόζεται στο Ιατρείο Απώλειας & Διαχείρισης Βάρους της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας YODA, βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της βιβλιογραφίας και τις πρόσφατες οδηγίες της ADA (American Diabetes Association) σχετικά με τις δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Είναι ήδη σε εφαρμογή σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά από ιατρούς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών υπέρβαρων, παχύσαρκων, διαβητικών, με μεταβολικό σύνδρομο και πολλά άλλα συνακόλουθα της παχυσαρκίας, νοσήματα. Συστήνεται σε Πανεπιστημιακές κλινικές και σε διαβητολογικά κέντρα δημόσιων νοσοκομείων, καθώς αποτελεί τη μοναδική διατροφική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Eurodiet Med είναι:

  • Αποτελεσματικότητα. Επιτυγχάνεται απώλεια περίπου 10% του βάρους σε 40 ημέρες
  • Δεν υπάρχει καμία καταπόνηση του οργανισμού, ενώ ενεργοποιούνται μηχανισμοί αντιοξείδωσης και αντιγήρανσης
  • Το αίσθημα κορεσμού που παρέχεται από την υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  • Στοχευμένη απώλεια λίπους
  • Προστασία μυϊκής μάζας
  • Επιτάχυνση μεταβολισμού
  • Διατήρηση ομοιόστασης οργανισμού σε μέταλλα, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία
  • Αύξηση ενεργειακών αποθεμάτων και ευεξίας
  • Θωράκιση της υγείας
  • Μια δίαιτα εύκολη στην εφαρμογή

Στο Ιατρείο Απώλειας & Διαχείρισης Βάρους της YODA Μ.Η.Ν., προσπαθούμε να εξαλείψουμε έναν από τους βασικότερους λόγους αποτυχίας κάθε διατροφικής προσπάθειας. Αυτός ο λόγος είναι η έλλειψη διατροφικής εκπαίδευσης.
Έτσι, βασικό μας μέλημα είναι η παροχή διατροφικής παιδείας στους ασθενείς μας.
Παρέχοντας διατροφική παιδεία, επιτυγχάνουμε απώλεια βάρους με μόνιμα αποτελέσματα, διότι γίνεται συνειδητή επιλογή από τον ασθενή των τροφών που του προσφέρουν ωφέλιμες θερμίδες, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τροφές που μπορεί να τον οδηγήσουν στην επαναπρόσληψη βάρους.
Με άλλα λόγια, εμπεδώνουμε στον ασθενή τον όρο «Έξυπνη Διατροφή».