Ψηφιακή χρωμοενδοσκόπηση: Το…ζουμ στον καρκίνο που σώζει ζωές!

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Ψηφιακή χρωμοενδοσκόπηση: Το…ζουμ στον καρκίνο που σώζει ζωές!

Οι περισσότερες μορφές καρκίνου μπορούν σήμερα να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, ειδικά όταν η διάγνωση της νόσου γίνεται στα πρώιμα στάδια. Αυτό δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, χάρη στον προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και τους εξειδικευμένους ενδοσκόπους της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας YODA, η ανίχνευση πρώιμων καρκινικών βλαβών καθίσταται μια υπόθεση ρουτίνας, που όμως σώζει ζωές.
Ο καρκίνος μπορεί να εξελίσσεται για μεγάλο διάστημα χωρίς να δώσει έντονα συμπτώματα, με συνέπεια η διάγνωση να γίνεται όταν έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και ενδεχομένως να έχει κάνει μεταστάσεις.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό σε κάθε ύποπτη ένδειξη, όπως επίμονος βήχας και βράχνιασμα της φωνής, αίμα στα κόπρανα ή ανεξήγητη απώλεια βάρους σε μικρό διάστημα, να υπάρχει κινητοποίηση και αναζήτηση της κατάλληλης ιατρικής συμβουλής.
Όσο πιο έγκαιρα ο ασθενής απευθυνθεί σε ιατρό, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες πρώιμης διάγνωσης της νόσου κι επομένως αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.
Το διαγνωστικό οπλοστάσιο ενάντια στον καρκίνο είναι ευρύ. Για την ανίχνευση της νόσου γίνονται εργαστηριακές, κυτταρολογικές, απεικονιστικές και ιστολογικές εξετάσεις. Σύμμαχος της ιατρικής επιστήμης στον αγώνα κατά του καρκίνου είναι η τεχνολογία, η πρόοδος της οποίας εφοδιάζει τους ιατρούς με ολοένα και πιο ακριβή διαγνωστικά εργαλεία.

Στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα μια από τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους ανίχνευσης πρώιμων καρκινικών βλαβών, η υψηλής ανάλυσης (Full High Definition) ψηφιακή χρωμοενδοσκόπηση.

Στομάχι

 
Συμβατικές εικόνες

Εικόνες Ψηφιακής Χρωμοενδοσκόπησης

Καρκίνος στομάχου σε αρχικό στάδιο

Πρόκειται για μια σύγχρονη ενδοσκοπική τεχνική που αξιοποιεί στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία για τον εντοπισμό προκαρκινικών βλαβών στον οργανισμό.
Στη YODA γίνεται χρήση του τελευταίας τεχνολογίας συστήματος ψηφιακής χρωμοενδοσκόπησης EPX-3500HD της Fujifilm, το οποίο προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας κι ανάλυσης, αυξάνοντας τις δυνατότητες ανίχνευσης καρκινικών βλαβών και διάκρισης μεταξύ καλοήθων και δυνητικά κακοήθων πολυπόδων.

Ειδικότερα, το σύστημα ψηφιακής χρωμοενδοσκόπησης EPX-3500HD της Fujifilm επιτρέπει τη σε βάθος παρατήρηση μικροαγγειακών δομών χωρίς τη χρήση χρωστικών ουσιών, αλλά μεταβάλλοντας το φάσμα του φωτός. Ως αποτέλεσμα, αναδεικνύονται λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές με άλλον τρόπο, επιτρέποντας στους ιατρούς να ανιχνεύσουν σε πρώιμο στάδιο τυχόν καρκινικές βλάβες.

Η ψηφιακή χρωμοενδοσκόπηση είναι μια δυναμικού τύπου εξέταση, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα και εξειδίκευση του ενδοσκόπου, καθώς και το διαθέσιμο τεχνολογικό εξοπλισμό. Οι ενδοσκόποι της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας YODA είναι ειδικά εκπαιδευμένοι πάνω στη χρήση των πλέον εξελιγμένων συστημάτων ψηφιακής χρωμοενδοσκόπησης και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή τους, με εξαιρετική επιτυχία στην ανίχνευση καρκινικών βλαβών σε πρώιμο στάδιο.