Υπεριδρωσία: Απαλλαγείτε από την άβολη αυτή κατάσταση με BOTOX θεραπεία.

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο
Απόρρητο: Υπεριδρωσία: Απαλλαγείτε από την άβολη αυτή κατάσταση με BOTOX θεραπεία.

Ενώ η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία του σώματος, μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο από άλλους. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται ως υπεριδρωσία και προσδιορίζει την παθολογική υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες ως γνωστό νευρώνονται από χολινεργικές νευρικές ίνες και εκβάλλουν κατευθείαν στην επιφάνεια του δέρματος, ανεξάρτητα από τα άλλα εξαρτήματα της επιδερμίδας.

Συνήθως το έκκριμά τους είναι λεπτόρευστο και άοσμο. Αποτελείται κυρίως από νερό, χλωριούχο νάτριο, ουρία, αμινοξέα, γαλακτικό και ουρικό οξύ. Τα συνηθέστερα σημεία που εντοπίζεται η υπεριδρωσία, είναι οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα. Περίπου 3% του πληθυσμού πάσχει από υπερβολική εφίδρωση και ταλαιπωρείται από όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που συνοδεύονται από αυτή.

Πολλές θεραπείες έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ιδρώτα. Οι περισσότερες έχουν ωστόσο εγκαταλειφθεί, είτε λόγω των έντονων παρενεργειών τους, είτε λόγω της ανεπαρκούς αποτελεσματικότητάς τους.

Σήμερα, η BOTOX θεραπεία υπεριδρωσίας είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική. Είναι θεραπεία εκλογής για την υπεριδρωσία παλαμών και πελμάτων, καθώς προσφέρει αποτέλεσμα άνω του 90% και απαιτεί επανάληψη 2 μόλις φορές το χρόνο. Αποτελεί επίσης την πιο διαδεδομένη θεραπεία για την υπεριδρωσία μασχαλών, όπου το αποτέλεσμα επιτυχίας αγγίζει το 100%.
Με την BOTOX θεραπεία υπεριδρωσίας αναστέλλεται η μεταβίβαση νευρικών ερεθισμάτων στους ιδρωτοποιούς αδένες και μειώνεται η εφίδρωση. Η ευεργετική δράση της θεραπείας ξεκινά μετά από 2-5 ημέρες και διαρκεί έως και 6 μήνες. Η τεχνική πραγματοποιείται με ενδοδερμικές ενέσεις, είναι απόλυτα ανεκτή από τον ασθενή και στερείται σημαντικών παρενεργειών.
Συμπερασματικά, στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA, οι εξειδικευμένοι ιατροί αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια το πρόβλημα της υπεριδρωσίας με BOTOX θεραπεία.

Για να κλείσετε ραντεβού ή για οποιαδήποτε απορία έχετε, καλέστε μας στο  2104222260 ή  πατήστε εδώ!