Βουβωνοκήλη με τοπική αναισθησία

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Βουβωνοκήλη με τοπική αναισθησία

Η Βουβωνοκήλη είναι η συχνότερη κήλη του κοιλιακού τοιχώματος και η διάγνωσή της γίνεται με μία απλή εξέταση από εξειδικευμένο Χειρουργό στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλίας Yoda.

Η θεραπεία της βουβωνοκήλης είναι μόνο χειρουργική. Συγκεκριμένα, οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι η λαπαροσκοπική αποκατάσταση με χρήση πλέγματος και η ανοικτή επέμβαση με χρήση πλέγματος. Η κάθε τεχνική έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της τα οποία αποτελούν αντικείμενο ενημέρωσης από τον θεράποντα Χειρουργό. Ένας από τους συχνότερους παράγοντες που αποτρέπουν τον ασθενή από την διενέργεια χειρουργείου είναι η γενική αναισθησία. Ειδικότερα δε σε ασθενείς με συνοδά προβλήματα υγείας όπως καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα και σε ηλικιωμένους ασθενείς, η γενική αναισθησία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Βουβωνοκήλη με τοπική αναισθησίαΣήμερα, με μία απόλυτα πρωτοποριακή και εξειδικευμένη μέθοδο είναι απολύτως εφικτή η αποκατάσταση βουβωνοκήλης με πλέγμα, με τοπική αναισθησία. Εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα εφαρμόζει τοπική αναισθησία σε συγκεκριμένα σημεία (εικόνα), η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά, εφαρμόζεται ήπια νευροληπτοαναλγησία ενώ ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Άμεσα μετεγχειρητικά ο ασθενής περπατάει ενώ λαμβάνει εξιτήριο εντός ολίγων ωρών. Τα πλεονεκτήματα ιδίως για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού είναι προφανή ενώ θα πρέπει να τονιστεί και το χαμηλό κόστος της συγκεκριμένης μεθόδου έναντι των άλλων.

Επομένως, είναι πλέον εφικτή η διενέργεια χειρουργείου βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία, αποφεύγοντας τους κινδύνους της γενικής αναισθησίας ειδικότερα δε σε ηλικιωμένους και ασθενείς με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

 • Η σύντομη διάρκεια αποθεραπείας
 • Η αποφυγή της ολικής αναισθησίας, κάτι πολύ σημαντικό για όσους έχουν αιτίες ανησυχίας όπως καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα και σε ηλικιωμένους ασθενείς, στους οποίους η γενική αναισθησία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές
 • Η αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων, αφού ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ημέρα

 

Μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την θεραπεία της βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία.

 

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο πλαστική χειρουργική επέμβαση αύξηση αφαίρεση botox μποτοξ κύστη κόκκυγος αιμορροΐδες Βιολογικές Θεραπείες Ορθοπαιδικών Παθήσεων με Αυτόλογους Παράγοντες PRP και Βλαστοκύτταρα περιεδρικό συρίγγιο

Ιωάννης Π. Καλαϊτζής  MD, PhD

Γενικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Γενικός Χειρουργός YODA One Day Care

Ραντεβού με γενικό χειρουργό
Κλείστε τώρα ραντεβού με γενικό χειρουργό για να δώσετε άμεσα λύση στη βουβωνοκήλη πατώντας εδώ!

 

8 Comments

 • ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΊΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΒΟΝΟΚΟΙΛΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΔΗΜΉΤΡΗΣ 31 Αυγούστου 2018
  • Καλημέρα σας. Για πληροφορίες σχετικά με τιμές ή/και για να κλείσετε διαγνωστικό ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 210 4222 260 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

   yoda 3 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ, ΛΕΓΟΜΑΙ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΤΗΚΑ ΜΕ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ. ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1957. ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
  ΕΧΩ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

  IOANNIS PAPAKOSTOPOULOS 28 Σεπτεμβρίου 2018
  • Καλημέρα σας. Για πληροφορίες σχετικά με τιμές ή/και για να κλείσετε διαγνωστικό ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 210 4222 260 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

   yoda 1 Οκτωβρίου 2018
 • Θα ηθελα να με ενημερωσετε για το κοστος της επεμβασης..Ευχαριστω πολυ…!!

  Λεοναρδος Πετσας 1 Οκτωβρίου 2018
  • Καλησπέρα σας. Για να ενημερωθείτε για το τελικό κόστος της επέμβασης θα πρέπει να προηγηθεί διαγνωστική επίσκεψη στον Γενικό Χειρουργό ώστε να γίνει εξέταση και αξιολόγηση του προβλήματος. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας μπορείτε να καλέσετε στο 210 4222 260. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

   yoda 3 Οκτωβρίου 2018
 • Καλημέρα σας θέλω να μάθω το κόστος της βουβωνοκηλης, δεν έχω κανένα ταμείο και καμιά ιδιωτική ασφάλιση. Ευχαριστώ

  Σοφια 8 Μαΐου 2020
 • Καλημέρα σας. Είμαι παλιόγερος ετών 80. Πάσχω από 12ετίας από κήλη μετεγχειρητική. Τότε ήταν περιεσφιγμένη. Εγχειρίστηκα από έναν χασάπη στις 03.00 τα ξημερώματα. Δεν μπήκε πλέγμα. Δεν με ταλαιπώρησε ποτέ και δεν πονώ. Καθώς φαίνεται, τι ρήγμα διευρύνθηκε τελευταία, κι αισθάνομαι, πως ακουμπά στην ουροδόχο κύστη. Όταν περπατώ, είμαι καλύτερα απ’ όταν κάθομαι. Μ’ ενδιαφέρει ωστόσο η ποιότητα ζωής. Ειδ’ άλλως ……… Αξίζει τον κόπο;; Είμαι συνταξιούχος Δημοσίου. Με τί συμμετοχή συμμετέχω ;; Σας ευχαριστώ πολύ. Θ.Σ.

  Theodoros Stavrianidis 14 Μαΐου 2020

Leave a comment

Your email address will not be published.