Κύστη κόκκυγος με laser

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Η κύστη κόκκυγος είναι μία πολύ συχνή πάθηση ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζεται αποκλειστικά χειρουργικά. Εντούτοις, οι κλασσικές χειρουργικές τεχνικές χαρακτηρίζονται από μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και επώδυνες ημερήσιες αλλαγές καθιστώντας την εμπειρία του χειρουργείου λίαν δυσάρεστη για τους ασθενείς. Επιπλέον αρκετά συχνά αναφέρεται η χρήση CO2 laser ή ραδιοσυχνοτήτων που όμως προκαλούν μεγάλο χειρουργικό τραύμα και πρακτικά δεν διαφέρουν από τις κλασσικές χειρουργικές τεχνικές.

Σήμερα με τη χρήση laser νέας γενεάς, με περιμετρική ακτίνα 360 μοιρών και μήκος κύματος 1470 nm (radial laser probe), είναι εφικτή η πλήρης θεραπεία της κύστης κόκκυγος, ανώδυνα και χωρίς τομές. Συγκεκριμένα, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και ήπια μέθη. Διά μικρής οπής στο δέρμα της περιοχής εισέρχεται η ίνα laser στη βλάβη και την καταστρέφει εις βάθος χωρίς να προκαλεί έγκαυμα ελαχιστοποιώντας τον μετεγχειρητικό πόνο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 30 λεπτά και ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο εντός ολίγων ωρών. Την επόμενη ημέρα δύναται να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι η σωστή προεγχειρητική αξιολόγηση και χαρτογράφηση της βλάβης, που πραγματοποιείται στο Χειρουργικό Τμήμα της YODA Μ.Η.Ν. από εξειδικευμένο Γενικό Χειρουργό.

3 Comments

 • το κοστος αυτης?

  SOFIA TZIAMALI 6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Καλημέρα σας. Για πληροφορίες σχετικά με τιμές ή/και για να κλείσετε διαγνωστικό ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 210 4222 260 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

   yoda 1 Οκτωβρίου 2018
 • Καλησπέρα θα ήθελα μια ενδεικτική τιμή της μεθόδου αυτής με lazer για θεραπεία κύστης κοκκυγα για μεσαίου μεγέθους κύστη, (αν παίζει κάποιο ρόλο το μέγεθος).

  ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1 Δεκεμβρίου 2019

Leave a comment

Your email address will not be published.