Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Τι είναι το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα;

Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα είναι η πιο συχνή πιεστική νευροπάθεια στο ανθρώπινο σώμα. Προκαλεί πόνο στην περιοχή της παλάμης, μουδιάσματα στα τρία πρώτα δάκτυλα και αδυναμία του χεριού μας.

Στο ορθοπαιδικό τμήμα της YODA, αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά, σε ένα περιβάλλον με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, διαμορφωμένο με βάση τα ελβετικά πρότυπα.

 Πότε εμφανίζεται;

Τις περισσότερες φορές, το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα αποτελεί απόρροια χειρονακτικής εργασίας. Παρατηρείται επίσης σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, ρευματολογικά νοσήματα, θυροειδοπάθειες κ.α. Τέλος, μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών στους οποίους εμφανίζεται με άγνωστη αιτιολογία.

 Πώς μπορώ να καταλάβω αν πάσχω από ΣΚΣ;

Πρωτ’ απ’ όλα θα πρέπει συμβουλευτείτε για το πρόβλημά σας τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό της YODA, καθώς υπάρχουν ορισμένα νοσήματα που εκδηλώνονται με παρόμοια συμπτώματα. Αφού σας εξετάσει ο ιατρός, υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσει εξετάσεις όπως ηλεκτρομυογράφημα άνω άκρων. Τις περισσότερες φορές όμως, για τη διάγνωση του Σύνδρομου Καρπιαίου Σωλήνα μία εξέταση είναι αρκετή.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Στην YODA, το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα αντιμετωπίζεται είτε χειρουργικά, είτε μη χειρουργικά, με απόλυτη ασφάλεια και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Στην πρώτη περίπτωση, η χρήση ενέσεων κορτιζόνης μέσα στον καρπιαίο σωλήνα και οι συνεδρίες φυσικοθεραπειών αποτελούν επαρκή μέσα αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

Όταν η συντηρητική θεραπεία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ή όταν η ένταση των συμπτωμάτων είναι μεγάλη, τότε ενδείκνυται η χειρουργική αντιμετώπιση. Η εν λόγω επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή/και μέθη, με τη χρήση ίσχαιμης περίδεσης στο ύψος του βραχιονίου. Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική αμέσως μετά την επέμβαση, με σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει. Στις αμέσως επόμενες μέρες, παρατηρείται μια αισθητή, βαθμιαία μείωση των συμπτωμάτων.

 

Μάθετε περισσότερα!
Κλείστε τώρα ραντεβού ή μάθετε περισσότερα για το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα πατώντας εδώ!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.