Κονδυλώματα

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και είναι το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Υπάρχουν 150 διαφορετικοί τύποι του ιού HPV. Ορισμένοι τύποι HPV είναι δυνητικά καρκινογόνοι (HPV 16,18,26,31,33,34,35,39,56,58), συνήθως όμως τα κονδυλώματα οφείλονται στους τύπους HPV 6 και 11.

Τα κονδυλώματα μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή (κολπική ή πρωκτική) χωρίς προφυλακτικό. Μπορεί επίσης να μεταδοθούν, παρά τη χρήση προφυλακτικού, με την έντονη τριβή της γεννητικής περιοχής, με μολυσμένα από τον ιό αντικείμενα ή με το χέρι, καθώς και με την στοματογεννητική επαφή.

Κλινικά εμφανίζονται σαν μικρά ογκίδια στο χρώμα του δέρματος ή ροζ ή μπεζ που μπορεί να συνοδεύονται από πολύ ήπιο κνησμό στην γεννητική και περιγεννητική περιοχή, καθώς και περιπρωκτικά. Η εμφάνιση ή όχι των κονδυλωμάτων μετά την επαφή με τον HPV καθώς και ο αριθμός τους εξαρτάται από το ανοσολογικό σύστημα του ατόμου.

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων αποσκοπεί στην ισχυροποίηση του ανοσολογικού συστήματος (σωστή διατροφή, ύπνος, διακοπή καπνίσματος) καθώς και στην καταστροφή τους που γίνεται με κρυοπηξία με υγρό άζωτο, εξάχνωση με διαθερμοπηξία ή laser CO2 ή τέλος με τοπική χρήση ποδοφυλοτοξίνης ή ιμικουϊμόδης.

 

 

Μάθετε περισσότερα!
Κλείστε τώρα ραντεβού ή μάθετε περισσότερα για την θεραπεία των κονδυλωμάτων πατώντας εδώ!

 Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού 

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.