Θεραπεία ραγάδας πρωκτού με laser και Botox

intro2 copy εξέταση ιατρός πειραιάς yoda clinic one day μονάδα ημερήσιας νοσηλίας θεραπεία
in02 πρωκτός τραυματισμός κώλος ραγάδα δακτύλιος πόνος αιμορροίδα anal pain peiraias πειραιάς hemmoroid

Η ραγάδα πρωκτού είναι ίσως η πιο επώδυνη πάθηση της περιοχής του πρωκτού και  εξίσου συχνή με τις αιμορροΐδες και το περιεδρικό συρίγγιο.

Οι κλασσικές χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως η σφιγκτηροτομή και η διαστολή αποθάρρυναν τους ασθενείς λόγω των επιπλοκών και της ακράτειας που προκαλούσαν.

Το Botox γνωστό από τις εφαρμογές του στην αισθητική και πλαστική χειρουργική αποτελεί την πιο σύγχρονη φαρμακευτική θεραπεία της οξείας ραγάδας με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι να αρχίσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Συνήθως αρκεί μια εφαρμογή η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία στην περιοχή της ραγάδας.

Σε περιπτώσεις χρόνιας ραγάδας θα πρέπει να προηγηθεί χειρουργικός καθαρισμός και νεαροποίηση της περιοχής με laser νέας γενιάς και συνδυασμός με Botox. Η ενέργεια του laser επιτυγχάνει την αφαίρεση του ουλώδους και κοκκιωματώδους ιστού της χρόνιας ραγάδας και παράλληλα διεγείρει την ανάπλαση της περιοχής. Το Botox δρα συνεργικά με το laser αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ίασης.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 5-10 λεπτά, είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη, ασφαλής για το σφιγκτήρα (δεν προκαλεί ακράτεια) και δεν απαιτεί γενική αναισθησία.

Στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας YODA η επέμβαση γίνεται  με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ήπια μέθη και ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο άμεσα, όπως άμεση είναι και η επιστροφή στις δραστηριότητες του.

Ιωάννης Μπολάνης

Χειρουργός

1 Comment

  • Τι κόστος έχει αυτός ο τρόπος ?

    PAVLOS SEITANIDIS 14 Φεβρουαρίου 2021

Leave a comment

Your email address will not be published.