8 κινήσεις για να προσέξουμε την καρδιά μας στην καραντίνα

nurse-καρδιά-heart-yoda-μονάδα-ημερήσιας-νοσηλίας-Πειραιά-καρδιολόγος-συμβουλές

Η καραντίνα έχει αλλάξει όλες τις συνήθειές μας. Πλέον είναι πολύ πιο δύσκολη η τακτική αγορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ούτε είναι το ίδιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες αντί για το ανσασέρ στη δουλειά σου. Οι γιατροί της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλίας YODA έχουν τις κατάλληλες συμβουλές ώστε ακόμα και τώρα που #μένουμεσπίτι να συνεχίσουμε να φροντίζουμε την καρδιά μας.

1) Αν έχετε αυξήσει την ποσότητα φαγητού σας ή δεν σταματάτε να τρώτε σνακ μέσα στη μέρα, πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι με δροσερό νερό. Θα σας κόψει λίγο την όρεξη ενώ παράλληλα θα σας ενυδατώσει.

2) Περιορίστε το αλάτι και δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με άλλα καρυκεύματα.

3) Αγοράστε φρούτα και λαχανικά που αντέχουν αρκετές ημέρες. Με τις εξόδους περιορισμένες, ίσως συμφέρει να πάρετε λίγο πιο άγουρες τις μπανάνες. Μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια και πατάτες αντέχουν πάνω επό ένα μήνα στο ψυγείο. Απλά φροντίστε να μη πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο για να μη μεταφέρεται η υγρασία που μειώνει τον χρόνο ζωής τους.

4) Βουρτσίστε τακτικά τα δόντια σας. Έχει αποδειχτεί ότι η κακή στοματική υγιεινή επιβαρύνει την καρδιά, μην αμελείτε λοιπόν το βούρτσισμα των δοντιών, ειδικά αν τρώτε πολλά σνακ μέσα στη μέρα.

5) Καταναλώστε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά, όπως σολομός, τόνος, σαρδέλα, γόπα και γαύρος.

6) Προσπαθήστε να γυμναστείτε, αν γίνεται ακόμα και καθημερινά. Μπορείτε εύκολα να βρείτε στο YouTube προγράμματα γυμναστικής που σας ταιριάζουν σε στυλ, διάρκεια και ένταση, ή φυσικά να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής.

7) Μετριάστε το αλκοόλ. Λίγο κόκκινο κρασί θα κάνει καλό στην καρδιά σας, αλλά προσπαθήστε να μην αφήσετε την καραντίνα να σας παρασύρει.

8) Το δυσκολότερο από όλα: μετριάστε ή κόψτε το κάπνισμα. Βρείτε αφορμή από την απαγόρευση κυκλοφορίας και προσπαθείστε να μην αγοράσετε τσιγάρα ή καπνό. Δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι όμως ένας στόχος που, αν τον πετύχετε, θα αλλάξει όλη τη ζωή σας.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.