8+1 συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των δοντιών

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο οδοντίατρος δόντια πόνος ούλα σφράγισμα καθαρισμός

Την περίοδο αυτή είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε και να φάμε μερικά γλυκά παραπάνω από ό,τι συνήθως. Πέρα όμως από την διατροφή μας, θα πρέπει να προσέξουμε να μη παραμελήσουμε και της σωστή φροντίδα των δοντιών μας. Οι γιατροί της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλίας YODA έχουν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθούμε ότι τηρούμε σωστά την στοματική υγιεινή.

  1.  Πλένουμε τα δόντια μας για τουλάχιστον 2 λεπτά
  2.  Φροντίζουμε να φτάσουμε παντού, ακόμα και στην πίσω μεριά των δοντιών. Πολλοί, κοιτώντας τον καθρέφτη, μπορεί να παραμελήσουν κάποιο μέρος των δοντιών τους.
  3.  Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσά μας. Η αυθόρμητη κίνηση είναι μπρος-πίσω, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να καθαρίσει σωστά όλες τις περιοχές. Ιδανικά, και αν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κάνει από μόνη της την κυκλική κίνηση που πρέπει.
  4.  Δεν βάζουμε νερό στην οδοντόβουρτα πριν το πλύσιμο των δοντιών.
  5.  Ξεπλένουμε καλά με νερό μετά το πλύσιμο, αλλά όχι με δύναμη.
  6.  Χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα.
  7.  Πλένουμε τα δόντια μας περίπου 45 λεπτά μετά από κάθε γεύμα (και όχι μόνο το βράδυ).
  8.  Αλλάζουμε την οδοντόβρουτσά μας κάθε 2-3 μήνες.
  9.  Δεν περιμένουμε να πονέσει κάποιο δόντι για να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο! Μπορεί αυτή την περίοδο να μην είναι εφικτό, αλλά φροντίζουμε τακτικά να κάνουμε καθαρισμούς και να ελέγχουμε την υγεία των δοντιών μας.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.