Γαστροσκόπηση στην Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλίας YODA

Endoscopy ,Gastroscopy Γαστροσκόπηση ενδοσκόπηση YODA Πειραιάς Μονάδα ημερήσιας νοσηλίας

Η γαστροσκόπηση είναι μια εξέταση κατά την οποία ο οισοφάγος, το στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο (δηλαδή τα πρώτα τμήματα του πεπτικού σωλήνα) ελέγχονται με τη χρήση ενός εύκαμπτου σωλήνα που λέγεται γαστροσκόπιο.

Στελεχωμένο με γιατρούς που έχουν σημαντική και πολυετή παρουσία στις θεραπείες των παθήσεων ήπατος, παγκρέατος, χοληφόρων και γαστρεντερικού συστήματος, το γαστρεντερολογικό τμήμα της YODA σας εγγυάται έναν απόλυτα ασφαλή έλεγχο, χωρίς αναμονή και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με βάση τα ελβετικά πρότυπα, παραμένουμε κοντά στις ανάγκες τόσο κατά τη διάρκεια της εξέτασης όσο και μετά το πέρας αυτής.

Ποια είναι η προετοιμασία;

Πριν προγραμματιστεί η εξέταση της γαστροσκόπησης στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας της YODA, οφείλετε να ενημερώσετε το γιατρό για το ιστορικό σας. Είναι πολύ σημαντικό για τον γιατρό να γνωρίζει αν υπάρχουν προβλήματα υγείας, καθώς επίσης και αν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα, ασπιρίνη, αντιαιμοπεταλιακά, αντιφλεγμονώδη και φάρμακα για σακχαρώδη διαβήτη. Υπάρχουν φάρμακα που πρέπει να διακοπούν για κάποιες μέρες πριν την εξέταση, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών.

Για να γίνει η γαστροσκόπηση θα πρέπει να είσαστε νηστικοί για οκτώ ώρες, να μην έχετε πιει νερό τις τελευταίες τέσσερις ώρες, να μην έχετε καπνίσει και να μην έχετε μασήσει τσίχλα.

Πριν την εξέταση, το έμπειρο προσωπικό της YODA αναλαμβάνει να σας ενημερώσει αναλυτικά για τη διαδικασία, εξηγώντας όλα τα βήματα και λύνοντας τυχόν απορίες που μπορεί να προκύψουν.

Είναι δύσκολη η εξέταση;

Η γαστροσκόπηση είναι μια ανώδυνη και εύκολη εξέταση. Πολλοί την πραγματοποιούν χωρίς να χορηγηθεί κάποιο φάρμακο, παρά μόνο ένα τοπικό αναισθητικό σπρέι, όμως επειδή πολύς κόσμος έχει δυσκολία λόγω των έντονων αντανακλαστικών στο λαιμό, μπορεί να γίνει χορήγηση μέθης.

Για να γίνει η χορήγηση του φαρμάκου και να υπάρχει ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τοποθετείται ένας φλεβοκαθετήρας στο χέρι σας και ελέγχεται το οξυγόνο, οι σφύξεις και η αρτηριακή σας πίεση. Θα κοιμηθείτε για περίπου 5 λεπτά. Δεν είναι γενική αναισθησία, είναι μια ελαφρά καταστολή και είναι ασφαλής. Η όλη διαδικασία γίνεται από αναισθησιολόγο. Ξυπνάτε αμέσως με το που τελειώσει η εξέταση, παραμένετε λίγη ώρα καθιστοί για να συνέλθετε και επιστρέφετε στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μετά την εξέταση δεν επιτρέπεται η οδήγηση όσο καλά και να αισθάνεστε – καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ.

Πώς πραγματοποιείται η εξέταση;

Το γαστροσκόπιο εισέρχεται από το στόμα στον οισοφάγο, μετά στο στόμαχο και φτάνει μέχρι το δωδεκαδάκτυλο. Ο γιατρός μέσω του γαστροσκοπίου βλέπει σε μια οθόνη το εσωτερικό του ανώτερου πεπτικού συστήματος. Κατά την εξέταση αυτή, μπορεί να διαπιστωθεί οποιαδήποτε πάθηση υπάρχει (γαστρίτιδα, έλκος, αγγειοδυσπλασίες κ.α.), ενώ μέσα από το γαστροσκόπιο μπορούν να ληφθούν βιοψίες για ιστολογική εξέταση.

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη γαστροσκόπηση;

Η γαστροσκόπηση είναι μια πολύ ασφαλής εξέταση, αλλά όπως όλες οι επεμβατικές πράξεις, απαιτεί προσοχή. Οι εξαιρετικά σπάνιοι κίνδυνοι αφορούν στη διάτρηση ή την αιμορραγία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται νοσηλεία.

Αν έχετε υγρά στο στομάχι, μπορεί κατά την εξέταση να συμβεί εισρόφηση δηλαδή να μετακινηθούν υγρά στον πνεύμονα. Μετά την γαστροσκόπηση, ενδέχεται να υπάρχει μικρός ερεθισμός στο λαιμό που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Άλλες πιθανές επιπλοκές είναι η αλλεργία στα χορηγούμενα φάρμακα, ο ερεθισμός στη φλέβα από την οποία χορηγούνται τα φάρμακα και τα καρδιολογικά προβλήματα σε ασθενείς με προϋπάρχοντα προβλήματα.

Στους κόλπους της YODA, οι εξαιρετικά σπάνιες παραπάνω επιπλοκές αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά, αφήνοντάς σας απόλυτα ικανοποιημένους από τον επαγγελματισμό του προσωπικού και τη συνολική εμπειρία της εξέτασης.

Μάθετε περισσότερα!

Κλείστε τώρα ραντεβού ή ρωτήστε μας για να μάθετε περισσότερα για την γαστροσκόπηση πατώντας εδώ!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.