Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο δόντια

Σχετικά με το τμήμα Γενικής Χειρουργικής

 

Η σύγχρονη κοινωνία, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει αυξήσει τις ώρες που χρειάζεται να είμαστε καθιστοί, στο γραφείο με πολύωρη εργασία μπροστά σε υπολογιστή, με μετακίνηση κυρίως με αυτοκίνητο, κ.λπ. Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου ζωής αποτελεί η επιβάρυνση της έδρας και η αύξηση των περιεδρικών παθήσεων, όπως ραγάδες, αιμορροΐδες, συρίγγια, πολύποδες, αποστήματα, κύστες κόκκυγα. Πρόκειται για καλοήθεις νόσους, οι οποίες όμως διαταράσσουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής, ενώ συχνά απαξιώνονται από το σύστημα υγείας καθώς δεν απειλούν άμεσα τη ζωή όσων πάσχουν από αυτές.

Η αντιμετώπιση των περιεδρικών παθήσεων ανήκει στους γενικούς χειρουργούς και μάλιστα σε εξειδικευμένους για την περιοχή αυτή, γεγονός που σημαίνει καλή ανατομική γνώση της περιοχής, εμπειρία και φυσικά ιατρείων με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό. Πριν τη δημιουργία εξειδικευμένων και άρτια τεχνολογικά Πρωκτολογικών Ιατρείων, η γαστρεντερολογία διαμέσου της κολονοσκόπησης με εύκαμπτο κολονοσκόπειο παρείχε πληροφορίες για τη διάγνωση των παθήσεων της περιοχής αυτής.

Η δημιουργία Πρωκτολογικών Ιατρείων από τους γενικούς χειρουργούς και η πρωκτοσκόπηση με αυτοφωτιζόμενα μιας χρήσης πρωκτοσκόπεια παρέχει περισσότερες πληροφορίες με απλούστερο τρόπο και χαμηλό κόστος.

Και σωστά θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί υπερέχει η πρωκτοσκόπηση από γενικό χειρουργό από την εξέταση από γαστρεντερολόγο; Οι λόγοι είναι σαφείς και είναι οι εξής τέσσερεις:

Πρώτον, είναι απλούστερη ως διαδικασία η πρωκτοσκόπηση από την κολονοσκόπηση, καθώς δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία, εκτός από έναν χαμηλό υποκλεισμό 30΄ πριν την εξέταση.

Δεύτερον, έχει χαμηλότερο κόστος, καθώς χρειάζεται απλά μιας χρήσης πρωκτοσκόπεια.

Τρίτον, τα μιας χρήσης αυτοφωτιζόμενα άκαμπτα ορθο-πρωκτοσκόπεια παρέχουν καλύτερη εικόνα και πρόσβαση στην περιοχή, γιατί αντιμετωπίζουν τον σφικτηριακό μηχανισμό, που έχει την τάση να εμποδίζει τα εύκαμπτα κολονοσκόπεια στην επιμελή εξέταση της περιοχής.

Τέλος, ο τέταρτος και εξίσου σημαντικός λόγος υπεροχής της πρωκτοσκόπησης έναντι της κολονοσκόπησης, είναι γιατί η διάγνωση της νόσου γίνεται απευθείας από τον ειδικό γιατρό, που θα την αντιμετωπίσει χειρουργικά, διαμορφώνοντας έτσι προσωπική εικόνα και άποψη χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται σε πληροφορίες και γνώμες συναδέλφου που κάνουν μόνο τη διάγνωση. Εξαιτίας αυτής της άμεσης προσωπικής εικόνας και πληροφοριών για τη νόσο από τον γιατρό που θα την αντιμετωπίσει, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πάσχων και κατά τη διάρκεια της πρώτης εξέτασης.

Συνοψίζοντας, η ύπαρξη εξειδικευμένου Ιατρείου Περιεδρικών Παθήσεων προσφέρει εύκολη διάγνωση με χαμηλό κόστος, ελάχιστη επεμβατικότητα, κατά συνέπεια δηλαδή λιγότερο πόνο για τον πάσχοντα. Ας μην ξεχνάμε ότι η συνήθης διαδικασία, πριν την ίδρυση των Ιατρείων αυτών, ήταν επίσκεψη στον παθολόγο, παραπομπή σε γαστρεντερολόγο και τελικά σε χειρουργό. Πρωκτολογικά Ιατρεία εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας την ώρα που σε άλλες χώρες υπάρχουν από 20ετίας.

Η YODA Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, στο πλαίσιο του τμήματος Γενικής Χειρουργικής, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο Διαβητικού Ποδιού, όπου πραγματοποιείται αναίμακτος καθαρισμός με σύγχρονη τεχνολογία υπερήχων χαμηλής συχνότητας.

Στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA λειτουργεί ένα πρότυπο και πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Γενικής Χειρουργικής, στελεχωμένο με έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μέλημα τον ασθενή και την βελτίωση της υγείας του, το χειρουργικό τμήμα καλύπτει το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση και την προεγχειρητική μελέτη έως τη θεραπεία και τον τακτικό μετεγχειρητικό έλεγχο για όλες τις επεμβατικές πράξεις που χρήζουν καταστολή (με τοπική αναισθησία ή/και μέθη).

Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά!

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο botox μπότοξ πλαστική χειρουργική

Διεύθυνση
Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Πειραιάς

Τηλέφωνο
210 42 22 260

Oμάδα τμήματος Γενικής Χειρουργικής

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Ιωάννης Καλαϊτζής

 Γενικός Χειρουργός-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Συμμετέχει στη ‘Δ Χειρουργική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν, ενώ διατηρεί τη θέση του Γενικού Χειρουργού στα ιδιωτικά πολυϊατρεία ALFALIFE της ALPHABANK και του Ιατρικού Διευθυντή στην Total Care Network.

ΜΠΟΛΑΝΗΣ ιατρός γιατρός πειραιάς εξέταση θεραπεία yoda

Ιωάννης Μπολάνης

 Γενικός Χειρουργός

Διευθυντής της Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Γαστρεντερικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

ΚΑΛΚΑΝΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ αγγειοχειρουργός Πειραιάς κλινική κιρσοί αφαίρεση θεραπεία

Χρήστος Καλκανδής

Αγγειοχειρουργός

Απεφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης ”La Sapienza”. Είχε την θέση του Επιμελητή Α’ στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019, όπου και τοποθετήθηκε στην θέση του Επικεφαλή Αγγειοχειρουργικής Ομάδος στο ίδιο νοσοκομείο, έως και σήμερα. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Θεραπευτηρίου ”ΥΓΕΙΑ”.

Χρήστος Παπαϊωάννου

Χρήστος Παπαϊωάννου

Γενικός Χειρούργος

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική, στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά και στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας “Η Παμμακάριστος”. Επιπλέον, πραγματοποίησε rotation στην Ουρολογία και συμμετοχή στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, καθώς επίσης και στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική και συμμετοχή στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Μεταξά”.