Ορθοπαιδικό τμήμα

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Σχετικά με το ορθοπαιδικό τμήμα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του ανθρώπου έχουν καταστήσει τις μυοσκελετικές παθήσεις καθημερινό πρόβλημα και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Σε μια σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας όπως η YODA, ο τομέας της Ορθοπαιδικής Υγείας δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, παρέχοντας πολυτελείς υπηρεσίες υγείας οικονομικά, σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με τα ελβετικά πρότυπα.

Το Ορθοπαιδικό Τμήμα της YODA είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα Ορθοπαιδικής Παθολογίας, που περιλαμβάνει τη διάγνωση και τη θεραπεία όλων των παθήσεων του μυοσκελετικού: Από τις αναπτυξιακές και συγγενείς παθήσεις του σκελετού, μέχρι τις τραυματικές παθήσεις, τα εκφυλιστικά νοσήματα όπως οι αρθρίτιδες και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών όπως η οστεοπόρωση.

Στο συγκεκριμένο τμήμα δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην Χειρουργική Χεριού – Άνω Άκρου και τη Μικροχειρουργική, καθώς μια πληθώρα παθήσεων του άνω άκρου μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς και χειρουργικά -εφ’όσον το κρίνει ο ιατρός- με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται παραμονή σε νοσοκομείο.

Μερικές από τις επεμβατικές πράξεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ήπια καταστολή (μέθη) και τοπική αναισθησία στους κόλπους της YODA αφορούν σε:

• Πιεστικές νευροπάθειες άνω άκρου (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ωλένια νευρίτιδα αγκώνος, παγίδευση κερκιδικού νεύρου κ.α.)
• Τενοντοελυτρίτιδες χεριού (σύνδρομο De Quervain, Trigger finger κ.α.)
• Επικονδυλίτιδες αγκώνος
• Σφυροδακτυλίες (mallet finger) και παραμορφώσεις δακτύλων (boutonnière and swan neck deformity)
• Γάγγλια και όγκους χεριού
• Διατομές/τραυματισμοί νεύρων, αγγείων και τενόντων άνω άκρου
• Ρίκνωση παλαμιαίας απονεύρωσης (Dupuytren disease)

Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά!

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο botox μπότοξ πλαστική χειρουργική

Διεύθυνση
Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Πειραιάς

Τηλέφωνο
210 42 22 260

Επιστημονική Ομάδα Ορθοπαιδικού Τμήματος

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Ιορδάνης Μανουσαρίδης

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Έχοντας διατελέσει σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, από το 2015 έως σήμερα είναι ιδιώτης Ορθοπαιδικός Χειρουργός.

Δημήτρης Φ. Τριανταφυλλόπουλος MD

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα και είναι Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών – Κλινικής Περιστερίου.