Τμήμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο botox μπότοξ πλαστική χειρουργική

Σχετικά με το τμήμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA διαθέτει ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο τμήμα Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, στελεχωμένο με επιστημονικά καταξιωμένους Πλαστικούς Χειρουργούς, εξειδικευμένους σε όλους τους τομείς της ειδικότητάς τους.

Αισθητική Πλαστική

Στο τμήμα Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής της Μονάδας YODA, επιτελούνται όλες οι σύγχρονοι μέθοδοι – επεμβατικές και μη – της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής του προσώπου και του σώματος.

Επεμβατική

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση (liposunction) αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής, ιδίως στις μεσογειακές χώρες, όπου τα «ψωμάκια» στις γυναίκες και τα «πλαϊνά της κοιλιάς» για τους άνδρες αποτελούν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση τοπικών δυσμορφιών του σώματος. Είναι μια μικρής βαρύτητας αισθητική επέμβαση, με την οποία αφαιρείται οριστικά το τοπικό πάχος, που μπορεί να βρίσκεται συσσωρευμένο σε κάποια σημεία ή περιοχές. Συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία (ή και σε συνδυασμό με μέθη) και ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του την επόμενη μέρα, φορώντας έναν ειδικό κορσέ.

Αυτόλογο λίπος (lipofilling)

Η έγχυση λίπους (lipofilling) είναι η μεταφορά του λίπους που αφαιρούμε με μικρή λιποαναρρόφηση (συνήθως από κοιλιά ή γοφούς) κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, σε μία άλλη περιοχή όπου παρατηρείται “άδειασμα” με την πάροδο του χρόνου. Πραγματοποιείται κυρίως σε σημεία όπως το άνω ή/και κάτω βλέφαρο, τα χείλη, το μεσόφρυο, τα χείλη, η επιφάνεια των χεριών κ.ά. Η λιπομεταφορά είναι μια επέμβαση όλο και πιο δημοφιλής παγκοσμίως με πολλαπλές εφαρμογές, τόσο στην Αισθητική όσο και στην Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική. Η λιπομεταφορά στην ουσία αποτελεί αυτομεταμόσχευση λίπους, είναι ανώτερη από τα διάφορα fillers που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεδομένου ότι πρόκειται για δικό μας (αυτόλογο) ιστό, ο οποίος, εκτός από τα μεταφερόμενα λιποκύτταρα, περιέχει και βλαστοκύτταρα λίπους, που βελτιώνουν και την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος της περιοχής στην οποία τοποθετούνται.

Λιπογλυπτική

Ο λιπώδης ιστός αποτελείται από λιποκύτταρα, τα οποία λειτουργούν ως ενεργειακές αποθήκες του οργανισμού. Η κατανομή των λιποκυττάρων δεν είναι πάντα ομοιόμορφη στο σώμα. Υπάρχουν περιοχές όπως το πηγούνι, το υπογάστριο, η μέση, οι γοφοί, οι γλουτοί, οι μηροί και τα γόνατα, όπου φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στη συγκέντρωση λιπώδους ιστού. Η λιποαναρρόφηση, γνωστή και ως λιπογλυπτική, αντιμετωπίζει τις τοπικές εναποθέσεις λιπώδους ιστού με τη χρήση ειδικής κάνουλας και την εφαρμογή αρνητικής πίεσης. Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, ούτε μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Οι λιποαναρροφήσεις πραγματοποιούνται με επεμβάσεις, με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη και το τελικό αποτέλεσμα είναι συνήθως ορατό 3 μήνες μετά τη επέμβαση. Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης, κρίνεται ικανοποιητικό όταν χαρακτηρίζεται από συμμετρία και αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

Βλεφαροπλαστική

Η περιοχή των βλεφάρων είναι μία από τις πιο σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα των βλεφάρων χαλαρώνει, οι μύες και το κοχγικό διάφραγμα αποδυναμώνονται, με αποτέλεσμα την προβολή του λίπους και την εμφάνιση ρυτίδων και «σακουλών» στα βλέφαρα. Οι αλλαγές αυτές δίνουν στα άτομα μια «κουρασμένη» εμφάνιση. Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που επιδιώκει να εξαλείψει ή να βελτιώσει τα παραπάνω προβλήματα, με την αφαίρεση λίπους σε συνδυασμό με δέρμα και μυ από τα βλέφαρα.

Η βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία, υποβοηθούμενη από μέθη.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μια εξειδικεύμενη χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει το σχήμα ή και το μέγεθος των αυτιών, προκειμένου να επιτευχθεί αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης, με τη ωτοπλαστική βελτιώνονται μετατραυματικές και συγγενείς δυσμορφίες.

Τα αφεστώτα ώτα (η συχνότερη ανωμαλία των πτερυγίων) οφείλονται στη πλήρη ή στη μερική αγενεσία της ανθέλικας, σε συνδυασμό ή μη με υπερτροφία της κόγχης. Στα ανατομικά αυτά στοιχεία καλείται να επέμβει ο πλαστικός χειρουργός, προκειμένου να επιτευχθεί ένα συμμετρικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Το αισθητικό αποτέλεσμα της ωτοπλαστικής κρίνεται ικανοποιητικό όταν το σχήμα των ωτών ακολουθεί τις αισθητικές αναλογίες του προσώπου.

Μη Επεμβατικά

Υαλουρονικό Οξύ

To υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Στην πλαστική χειρουργική είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας (προϊόν μη ζωικής προέλευσης), γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών ή αλλεργικής αντίδρασης στο υλικό. Το υαλουρονικό οξύ επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητά του.

Η έγχυση υαλουρονικού οξέως χρησιμοποιείται για:

 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Ρυτίδες μεσόφρυου
 • Περιστοματικές ρυτίδες
 • Χείλη και περίγραμμα χειλιών
 • Ουλές και απώλεια όγκου
 • Ζυγωματικά
 • Αποκατάσταση όγκου άκρας χείρας
 • Αύξηση όγκου γλουτών
 • Διόρθωση κυτταρίτιδας (βαθουλώματα)
 • Αποκατάσταση δυσμορφιών ρινός (αναίμακτη ρινοπλαστική)

Πολύ συχνά, συμπληρώνει την γενικότερη εικόνα ενός facelift και δύναται να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες ανανέωσης του προσώπου, όπως laser αντιγήρανσης και μεσοθεραπείες ανάπλασης.

Lifting με PDO νήματα

Τα νήματα COG – PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα, πλήρως απορροφήσιμα σε 6 έως 9 περίπου μήνες. Χρησιμοποιείται μια λεπτή βελόνα για να δημιουργήσουμε ένα εσωτερικό πλέγμα μέσα στο δέρμα, παρέχοντας υποστήριξη στους ιστούς του. Ταυτόχρονα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου κατά μήκος της φοράς που έχουν τοποθετηθεί τα νήματα, με αποτέλεσμα τόνωση των ιστών που παρουσιάζουν χαλάρωση. Επίσης ανανεώνεται η επιδερμίδα μέσα από την διαδικασία της επούλωσης του δέρματος, την νεοαγγείωση και την αύξηση της ελαστίνης.

Μεσοθεραπεία PRP

Η Mεσοθεραπεία αποτελεί μια μοντέρνα θεραπεία έγχυσης φαρμακευτικών ουσιών ενδοδερμικά και υποδερμικά. Ενδοδερμικά η δράση της έγκειται στην αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος και το βιοερεθισμό, δηλαδή τον ερεθισμό των ινοβλαστών ώστε να παράγουν κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη. Ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας, χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα συστατικά:

 • υαλουρονικό οξύ
 • αντιοξειδωτικές ουσίες
 • βιταμίνες
 • μέταλλα
 • ένζυμα
 • αμινοξέα

Πρόκειται για μία σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης και ανανέωσης προσώπου και σώματος. Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα θεραπείας για σύσφιξη, βαθιά ενυδάτωση και εξάλειψη λεπτών ρυτίδων προσώπου, καθώς και θεραπευτικά πρωτόκολλα για την κυτταρίτιδα και την σύσφιξη του σώματος.

Κρυολιπόλυση

H κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία καταπολέμησης του λίπους και του τοπικού πάχους. Χαρίζει αναίμακτα γρήγορο αποτέλεσμα μείωσης πόντων και λίπους σε επίμονες περιοχές του σώματος, όπως τα ψωμάκια σε κοιλιά και μηρούς.
Η κρυολιπόλυση δρα προκαλώντας άμεση ψύξη στο τοπικό πάχος και κρυσταλλοποιώντας τα λιποκύτταρα, τα οποία αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας για πάντα μέσω της λέμφου και των ούρων. Αυτό γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.
Η συσκευή εξάγει βαθμιαία τη θερμότητα του σώματος μέχρι να παγώσει το υποδόριο λίπος. Το δέρμα προστατεύεται με την τοποθέτηση μιας αντιψυκτικής μεμβράνης στην περιοχή της θεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι η μόνιμη καταστροφή του λιπώδους ιστού αφήνοντας το δέρμα άθικτο.
Συνήθως μια θεραπεία είναι αρκετή για περιοχές που δεν εμφανίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Αναίμακτη ρινοπλαστική

Η Αναίμακτη Ρινοπλαστική πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ενέσιμα εμφυτεύματα, κυρίως Υαλουρονικού Οξέος. Η τεχνική αυτή απευθύνεται σε ασθενείς μεκαλή αναπνευστική λειτουργία και μέτριες δυσμορφίες στο ακρορίνιο ή στο ριζορίνιο, άτομα με μικρή ή μέτρια «καμπούρα»,  καθώς και άτομα που έχουν υποβληθεί σε Ρινοπλαστική κι επιθυμούν μικρές διορθώσεις χωρίς επιπλέον χειρουργείο.  Είναι μια τεχνική ανώδυνη, απλή και γρήγορη (μόλις 15’) με άμεσα ορατά αποτελέσματα που διαρκούν για περίπου δύο χρόνια.

Αποκατάσταση όγκου άκρας χειρός

Η θεραπεία πραγματοποιείται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο και ανώδυνα. Πραγματοποιούμε έγχυση υαλουρονικού οξέος και αποκαθιστούμε τον όγκο του χεριού που χάνεται με τον χρόνο δίνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο νεανική όψη και βελτιωμένη υφή. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30’ και το αποτέλεσμα διαρκεί 2 χρόνια.

Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική

Πέρα από την αισθητική, η Πλαστική Χειρουργική ασχολείται με την ογκολογία του δέρματος και των μαλακών ιστών, το έγκαυμα στην οξεία φάση, καθώς και με τη διόρθωση των μετεγκαυματικών ουλών, τους τραυματισμούς, την αποκατάσταση των ουλών και των δυσμορφιών.

Έτσι, στη Μονάδα YODA μπορεί να προσέλθει ο οποιοσδήποτε για την εξέταση κάθε βλάβης του δέρματος (ελιές, πληγές που δεν κλείνουν, ογκίδια του δέρματος, κ.λπ.). Αν κριθεί απαραίτητο από τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, η βλάβη θα αφαιρεθεί και θα σταλεί για βιοψία.

Επίσης μπορεί να γίνει εκτίμηση και αξιολόγηση ουλών μετά από επεμβάσεις, τραυματισμούς ή εγκαύματα, οι οποίες μπορεί να βελτιωθούν ή να εξαλειφθούν με επεμβατική ή όχι μέθοδο.

HIFU FACE MEDICAL THERAPY
ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ενέργεια υπερήχων χρησιμοποιείται στην ιατρική για πάνω από 50 χρόνια, όχι μόνο σε επίπεδο αισθητικής ιατρικής, αλλά και για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως όγκοι, καλοήθεις ή/και καρκινικοί, ινομυώματα κτλ. Στο πεδίο της αισθητικής ιατρικής, άρχισε να χρησιμοποιείται όταν μετά από κλινικές μελέτες ανακαλύφθηκε ότι οι υπέρηχοι μπορούν να φθάσουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, σε βάθος που δεν ήταν δυνατόν να προσεγγισθεί με άλλο τρόπο (π.χ. laser).

Το HIFU FACE MEDICAL THERAPY, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη ενέργεια σήμερα στην ιατρική γλώσσα, μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε ολόκληρο το πρόσωπο είτε σε κάποιες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Πιο συγκεκριμένα:

• Σε ολόκληρο το πρόσωπο (Full Face Lift)
• Στην περιοχή του μετώπου και των ματιών
• Στην περιοχή των παρειών και του περιγράμματος (ρινοπαριακή αύλακα)
• Στην περιοχή του λαιμού, στο διπλοσάγονο και το ντεκολτέ

Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε είναι:
• Ανόρθωση και σύσφιξη περιγράμματος προσώπου
• Μείωση και λείανση βαθιών ρυτίδων και λεπτών γραμμών
• Βελτίωση εμφάνισης ματιών
• Μείωση σε σακούλες κάτω από τα μάτια – αντιμετώπιση μαύρων κύκλων
• Ανύψωση βλεφάρων
• Ανάρτηση όφρεων (φρυδιών)
• Μείωση και βελτίωση του διπλοσάγονου
• Νεανικό και σφριγηλό δέρμα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Η τεχνολογία HIFU έχει λάβει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό FDA και είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι εντελώς ανώδυνη και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διόρθωσης των βλαβών που έχουν δημιουργηθεί στους ιστούς από το πέρασμα του χρόνου.

HIFU BODY MEDICAL THERAPY
ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία αιχμής HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) είναι η μοναδική τεχνολογία αισθητικής ιατρικής που έχει λάβει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό FDA, τόσο για τις εφαρμογές της στο πρόσωπο, όσο και για εκείνες στο σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας και μόνο εφαρμογής, το HIFU BODY MEDICAL THERAPY μπορεί να επιτύχει τριπλό αποτέλεσμα στο επίπεδο της γλυπτικής του σώματος και της διόρθωση του περιγράμματος.

Μέσω της θεραπείας αυτής, μπορούμε να σμιλέψουμε και να αναμορφώσουμε περιοχές όπως:

• Η έσω και άνωθεν επιφάνεια των γονάτων,
• η μηριαία πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια,
• η λεκάνη (ψωμάκια),
• η μηρογλουτιαία χώρα,
• η πρόσθια και πλάγια περιοχή της κοιλίας (love handles),
• τα πόδια,
• τα μπράτσα,
• η πλάτη και
• άλλα σημεία στο σώμα, στα οποία υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους που μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

Το HIFU BODY μας επιτρέπει, εστιάζοντας σε βάθος 7mm και 13 mm, να παρέμβουμε στον λιπώδη ιστό και να επιτύχουμε:
• Μείωση του τοπικού λίπους
• Αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και της κυτταρίτιδας.
Με το πέρασμα του χρόνου, συνήθως μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων, τα κύτταρα του κατεστραμμένου λίπους μειώνονται και χάριν της φυσικής ανάπλασης του σώματος επιτυγχάνεται το body contouring, δηλαδή ο ομοιόμορφος επανασχηματισμός του. Η διέγερση των ιστών που πραγματοποιείται δημιουργεί νεοκολλαγονογένεση, η οποία με τη σειρά της συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και διαμορφώνει εκ νέου το περίγραμμα του σώματος.

Η θεραπεία διαρκεί από 15 έως 60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και είναι απολύτως ακίνδυνη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα απολύτως σημάδι ή ερεθισμό στο σώμα και φυσικά χωρίς κανένα πόνο ή περιορισμό στις κινήσεις του.

Eμφύτευση μαλλιών

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά είναι σύμβολο νεότητας και ομορφιάς. Η εμφύτευση μαλλιών, μια επέμβαση με 100% επιτυχημένα και άμεσα αποτελέσματα που διατηρούνται στο χρόνο, αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Πραγματοποιείται με τη λήψη ενός μοσχεύματος από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και την εμφύτευση της κάθε μίας τρίχας ξεχωριστά στα σημεία που υπάρχει έλλειψη, με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει σα να γεννήθηκε εκεί.

Η εμφύτευση μαλλιών γίνεται με τοπική αναισθησία ή και ελαφριά μέθη, ανάλογα την περίπτωση. Αμέσως μετά, χρησιμοποιείται ειδικό ιατρικό laser εξελιγμένης τεχνολογίας για την πιο γρήγορη θρέψη του χειρουργικού τραύματος, καθώς και τη ρίζωση και ενδυνάμωση τόσο των νεοεμφυτευμένων όσο και των ήδη υπαρχόντων τριχοθυλακίων. Όλα τα παραπάνω συντελούν σε ένα καλαίσθητο και φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο γίνεται ορατό σε διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ τριών και έξι μηνών.

Εμφύτευση οφρύων (φρυδιών)

Η εμφύτευση οφρύων (φρυδιών) πραγματοποιείται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν χάσει ένα μέρος των φρυδιών τους, είτε λόγω γενετικών αιτιών, είτε λόγω δερματικής πάθησης. Όπως και στην εμφύτευση μαλλιών, η δότρια χώρα είναι το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Εφόσον απομονωθούν ένα-ένα τα τριχοθυλάκια, τοποθετούνται στην προσεκτικά σχεδιασμένη περιοχή των φρυδιών.

Λόγω του μικρού μήκους των τριχών, το αισθητικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό σε διάστημα μεταξύ δύο και τριών μηνών (μικρότερο από αυτό της εμφύτευσης μαλλιών), οπότε και όλα τα τριχοθυλάκια έχουν αναπτυχθεί. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου.

 

 

Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά!

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο botox μπότοξ πλαστική χειρουργική

Διεύθυνση
Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Πειραιάς

Τηλέφωνο
210 42 22 260

Επιστημονικά Υπεύθυνος τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Kωνσταντίνος Σπηλιόπουλος

Πλαστικός Χειρουργός

Διαθέτει μια πλούσια επαγγελματική εμπειρία, με ειδίκευση στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Α. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής Κέντρου Μελανώματος και Μονάδας Εγκαυμάτων και μετεκπαίδευση στο Coventry και την Γλασκώβη.