Επιστημονικά Υπεύθυνοι Τμήματων

Βασιλική Αρβανίτη

Βασιλική Αρβανίτη / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, η Βασιλική Αρβανίτη στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το Τζάνειο Νοσοκομείο, αφού πρώτα είχε περάσει από το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Υπήρξε Ερευνήτρια από το 2007 έως το 2009 στο Liver Transplantation and Hepatobiliary Unit στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου πήγε με υποτροφία που έλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος και το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ).
Παναγιώτης Θωμόπουλος

Παναγιώτης Θωμόπουλος / ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜD, MSc

Αφού έλαβε το πτυχίο Ιατρικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και το Δίπλωμα Οικογενειακού Προγραμματισμού (αναγνωρισμένο από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας), τον Μάϊο του 2000 ο Παναγιώτης Θωμόπουλος έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας «Μαιευτική & Γυναικολογία». Έχοντας ήδη μια πλούσια επαγγελματική εμπειρία, το 2012 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) από την Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Παθολογία Κύησης». Είναι κάτοχος αδείας εκτέλεσης μαιευτικών και γυναικολογικών υπερήχων αναγνωρισμένη από το ΚΕΣΥ. Στο μεταξύ έχει εργαστεί ως Επιμελητής και Ιατρός Κολποσκοπικού Τμήματος του Μαιευτηρίου «ΙΑΣΩ», ως Clinical Fellow in Μinimal Αccess Surgery στο Princess Royal Hospital στο Φάρνμπορο της Μεγάλης Βρετανίας, και έχει διατελέσει Λέκτορας ΠΔ 407/80 του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Ειδίκευση στην Παθολογία Τραχήλου και Εφαρμογών Laser. Σήμερα, κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Τμήματος Κολποσκοπήσεων-Παθολογίας Τραχήλου, καθώς και του Επιστημονικού Υπεύθυνου Μαιευτικού Τμήματος του Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ».
Μανουσαρίδης Ιορδάνης

Ιορδάνης Μανουσαρίδης / ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ιορδάνης Μανουσαρίδης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ίδιο πανεπιστήμιο έλαβε το 2014 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών». Το 2015 απέκτησε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής Ειδικότητας. Έχοντας διατελέσει Senior House Officer Orthopaedic Surgeon στο Croydon University Hospital του Λονδίνου (2009-2010), το διάστημα 2017-2018 εργάστηκε ως υπότροφος ιατρός στην Κλινική Χεριού-Άνω Άκρου-Μικροχειρουργική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Από το 2015 έως σήμερα είναι ιδιώτης Ορθοπαιδικός Χειρούργος, με εξειδίκευση στην Επανορθωτική Μικροχειρουργική και στη Χειρουργική Χεριού-Άνω Άκρου, ενώ το ερευνητικό του ενδιαφέρον εξαπλώνεται και στην Ορθοπαιδική Τραυματολογία.
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, MD

Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, MD / ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος διαθέτει ήδη μια πλούσια επαγγελματική εμπειρία, με ειδίκευση στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής  Κέντρου Μελανώματος και Μονάδας Εγκαυμάτων και μετεκπαίδευση στο Coventry και την Γλασκώβη. Στους σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας του συναντάμε, το αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ (ΕΑΝΠ), το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, αλλά και το Pure Clinics Glasgow του Μάντσεστερ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δράση στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής της YODA, σήμερα είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής νέων συναδέλφων σε ποικιλία ενέσιμων και ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής και Ευρωπαικής εταιρειας Πλαστικης Χειρουργικής και μετράει πλήθος δημοσιεύσεων, παρουσιάσεων και συμμετοχών σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.
Παπαδάκη Λεμονιά

Λεμονιά Παπαδάκη MD MSc / ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας λάβει με βαθμό Άριστα το πτυχίο Ιατρικής και Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας (Ιταλία), το Φεβρουάριο του 2012 η Λεμονιά Παπαδάκη έλαβε τον τίτλο της ειδικότητάς της στην Παθολογία. Το 2012 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με τίτλο «Στρες και Προαγωγή της Υγείας». Tην περίοδο 2012-2013, ως ερευνήτρια του Ιδρύματος Ιατρικο-Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών παρουσίασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών εκτενή έρευνα με θέμα «Μη Φαρμακευτική Αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Αρτηριακής Υπέρτασης Με Μεθόδους Διαχείρισης του Στρες». Η πρώτη της διπλωματική εργασία με θέμα “Linfoproliferative disorders in patients with primary Sjögren's syndrome a ten years follow-up study” βαθμολογήθηκε με Άριστα και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αcta Otorhinol, ενώ η δεύτερη, που τιτλοφορείται «Τυχαιοποιημένη Μελέτη με θέμα “Διαχείριση του Στρες σε Υπερτασικούς Ασθενείς”», βαθμολογήθηκε επίσης με Άριστα και βρίσκεται υπό δημοσίευση. Έπειτα από πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, το 2014 ανέλαβε τη διεύθυνση του Παθολογικού Τµήµατος Ιδιωτικής Κλινικής (Πειραϊκό Θεραπευτήριο), ενώ παράλληλα δραστηριοποιούταν ως ερευνήτρια και επιστημονικό μέλος σε επιστημονικά προγράμματα. Από το 2014 είναι συνεργάτης του Mediterraneo Hospital (ΤΕΠ-Εφηµερίες). Επιστημονικά άρθρα της δημοσιεύονται στο περιοδικό Medi-Συν, ενώ το 2016 βραβεύτηκε με Best Poster στο ESC congress της Ρώμης για το έργο της πάνω στο αντικείμενο της ιδιοπαθούς υπέρτασης.
Παπαδάκης Παύλος

Παπαδάκης Παύλος / ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1981 πέρασε 9ος στην Ιατρική Αθηνών και 2ος στο Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ το οποίο είχε επιλέξει. Μετά την ειδίκευσή του στη Δερματολογία στην Α’ Παθολογική Κλινική 401 ΓΣΝΑ (1990-1991) και στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» (1991-1994) εργάστηκε ως Επιμελητής και μετέπειτα ως Διευθυντής στο 401 ΓΣΝΑ και στη συνέχεια ως Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ. Στο πλαίσιο του επιστημονικού του έργου έχει δημοσιευθεί πλήρως εργασιών, μετράει 61 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετείχε στην ψηφιακή έκδοση του Άτλαντα Κλινικής Δερματολογίας. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Δερματολογίας και Αφροδιασιακής Εταιρείας καθώς και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (EADV).
Φιράς Χαμντέ

Φιράς Χαμντέ / ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS

Έχοντας το πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Φιράς Χαμντέ συνεχίζει ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Παράλληλα έχει μια διαδρομή ως οδοντίατρος σε ιδιωτικά οδοντιατρεία και οδοντιατρικά κέντρα και συμμετέχει ενεργά σε εφημερίες και χειρουργεία στη Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, ελληνικά και αραβικά.