Ομάδα Τμημάτων

Ιωάννης Μπολάνης

Ιωάννης Μπολάνης / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο ιατρός Ιωάννης Μπολάνης γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Α΄ Χειρουργικό Τμήμα & Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός». Εκτός της Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής έχει εξειδικευθεί στη χειρουργική του λεπτού και παχέος εντέρου, του ορθού και του πρωκτού. Συγκεκριμένα ειδικεύεται στη χειρουργική των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn), των κινητικών παθήσεων (δυσκοιλιότητα, ακράτεια) καθώς και στη χειρουργική του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Εφάρμοσε και δημοσίευσε πρώτος στην Ελλάδα τη μέθοδο της διασφικτηριακής εκτομής με pull-through delayed anastomosis, με την οποία αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα στον καρκίνο του ορθού κοντά στον σφιγκτήρα. Εφαρμόζει τις νέες χειρουργικές τεχνικές με laser και υπερήχους για παθήσεις όπως αιμορροΐδες, κύστη κόκκυγος, ραγάδα και συρίγγια. Το 2007 πήρε υποτροφία από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, ενώ έχει στο ενεργητικό του πλήθος δημοσιεύσεων, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και συμμετοχών σε συνέδρια. Επίσης είναι reviewer του περιοδικού World Journal of Surgical Oncology σε θέματα χειρουργικής του εντέρου. Σήμερα είναι Διευθυντής της Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Γαστρεντερικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.bolanis.gr).

Παναγιώτης Κιοσπές / ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας φοιτήσει στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας, ο Παναγιώτης Κιοσπές ολοκλήρωσε τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Στοματολογία, στην ίδια σχολή. Μετρά συνεργασίες με Δερματολογικές, Ρευματολογικές και Παθολογικές κλινικές και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και σε αμιγώς Στοματολογικές κλινικές σε νοσοκομεία όπως ο Συγγρός, ο Ευαγγελισμός, το Λαϊκό και η κλινική Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νίκαια, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης σε άλλες κλινικές και ιατρεία, σε Αθήνα και Πειραιά. Είναι επίσης μέλος της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος. Παράλληλα, συμμετέχει σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες, με ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Βασιλεία Τριανταφύλλου

Βασιλεία Τριανταφύλλου / ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS

Η Βασιλεία Τριανταφύλλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε με άριστα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εισήχθηκε στην Οδοντιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2018. Με το πέρας των σπουδών της, παρακολουθεί μια φορά την εβδομάδα στην κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, με στόχο την εξειδίκευσή της στον τομέα αυτό. Έχει συμμετάσχει σε δύο επιτοίχιες ανακοινώσεις, η πρώτη στο 3ο Συμόσιο Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (HAOMS, Αθήνα 2019) και η δεύτερη στο 2nd Congress, Association for Pediatric Oral Surgery (APOS, Φλωρεντία 2019). Επιπλέον, έχει παρουσιάσει ελεύθερες ανακοινώσεις στο 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Συνέδριο (Σάμος 2018) και στο 38ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό (Ιωάννινα 2018) . Στα φοιτητικά της χρόνια έχει εργαστεί ως βοηθός οδοντιάτρου, στο πλευρό προσθετολόγου και περιοδοντολόγου. Τον Ιούλιο του 2018 ξεκίνησε να συνεργάζεται ως γενικός οδοντίατρος με ιδιωτικά ιατρεία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.
Παναγιώτης Αναπλιώτης

Παναγιώτης Αναπλιώτης / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Μετά τις πτυχιακές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλίας, o Παναγιώτης Αναπλιώτης έλαβε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το ΠΓΝ Αλεξάνδρα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Κλινική Διατροφή» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής. Έχοντας περάσει από τον δημόσιο τομέα σε νοσοκομεία, όπως 251 ΓΝΑ, Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, ΠΓΝ «Αλεξάνδρα» και ΓΝ Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», ακολούθησε την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας το δικό του ιατρείο και ως επιστημονικά υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος στο Ιατρόπολις Αργυρούπολης καθώς και ιατρός συνεργάτης στη Βιοκλινική Αθηνών. Παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε βιβλία και περιοδικά. Μιλάει άπταιστα ιταλικά και αγγλικά, καθώς και γαλλικά.
Κατερίνα Ευγενίδη

Κατερίνα Ευγενίδη / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Κατερίνα Ευγενίδη στη συνέχεια πήρε την ειδικότητά της στη Γαστρεντερολογία. Έχει μια σημαντική διαδρομή στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία όπως το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», όπου παραμένει έως και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης, στη Β΄ Παθολογική – Ογκολογική κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και στη Γαστρεντερολογική κλινική του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ καθώς επίσης και στον ιδιωτικό τομέα, όπως στη Β΄ Ογκολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου Υγεία. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο. Είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), του EASL, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος και της ESGE. Παράλληλα, διευρύνει την επιστημονική της κατάρτιση παρακολουθώντας επιστημονικά σεμινάρια, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει, επίσης, πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά έντυπα και περιοδικά. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Δήμητρα Κωβαίου

Δήμητρα Κωβαίου / ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Η Δήμητρα Κωβαίου σπούδασε στο αγγλόφωνο τμήμα της 3ης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καρόλου της Πράγας. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσίες ως έμμισθη ειδικευόμενη ιατρός στο τμήμα της Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», έμμισθη ειδικευόμενη ιατρός στο τμήμα της καρδιολογίας στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. (με διετή θητεία ως υπεύθυνη καρδιολογικής μονάδος), εξωτερικός συνεργάτης στο Κεντρικό πολυιατρείο Σαντορίνης και εξωτερικός συνεργάτης στην Κεντρική Κλινική Αθηνών. Στο πλαίσιο της διδακτικής της εμπειρίας και ενασχόλησης, από το 2011 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο ανανηπτών στην «Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Ιατρική Σχολή Αθηνών (εκπαιδεύτρια Advanced life support-ALS, εκπαιδεύτρια Advanced cardiac life support-ACLS, εκπαιδεύτρια European Trauma course-ETC). Επίσης διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Ιατρική Σχολή Αθηνών, πάνω στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής. Σήμερα, εργάζεται ως μόνιμη συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών – Κλινική Παλαιού Φαλήρου, με συμμετοχή στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων και κάλυψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών και κλινικής. Επιπλέον, δέχεται ασθενείς στο ιδιωτικό της ιατρείο. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Τσέχικα και Γερμανικά.
Αναστάσιος Μανωλάκης, MD, PhD

Αναστάσιος Μανωλάκης / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Μετά τις πτυχιακές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλίας, o Παναγιώτης Αναπλιώτης έλαβε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το ΠΓΝ Αλεξάνδρα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Κλινική Διατροφή» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής. Έχοντας περάσει από τον δημόσιο τομέα σε νοσοκομεία, όπως 251 ΓΝΑ, Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, ΠΓΝ «Αλεξάνδρα» και ΓΝ Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», ακολούθησε την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας το δικό του ιατρείο και ως επιστημονικά υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος στο Ιατρόπολις Αργυρούπολης καθώς και ιατρός συνεργάτης στη Βιοκλινική Αθηνών. Παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε βιβλία και περιοδικά. Μιλάει άπταιστα ιταλικά και αγγλικά, καθώς και γαλλικά.
Νεκτάριος Ντουντουλάκης

Νεκτάριος Ντουντουλάκης / ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza» το 1995, επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική για δύο χρόνια, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για οκτώ μήνες, στην Ουρολογία για δεκαοκτώ μήνες, στην Ωτορινολαρυγγολογία για έξι μήνες και στην Ορθοπεδική Θωρακοχειρουργική για έξι μήνες. Εκ παραλλήλου πραγματοποίησε το Αγροτικό του για δύο χρόνια στα Χανιά. Ακολούθησε ειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική, Επανορθωτική και Αισθητική, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και το 2006 απέκτησε τον τίτλο του Πλαστικού Χειρουργού. Εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευρύ και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την Επανορθωτική Χειρουργική – Μικροχειρουργική, τη Χειρουργική Άκρας Χειρός καθώς και την Αισθητική Χειρουργική. Το 2006, αφού απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, μετέβη εκ νέου στην Ιταλία για μετεκπαίδευση στο κέντρο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρώμη με την επωνυμία «Center  of Aesthetic Plastic Surgery – Carlo Gasperoni MD» όπου έλαβε περαιτέρω εξειδίκευση στην Αισθητική Χειρουργική, τη γλυπτική σώματος και την εμφύτευση μαλλιών. Έως και σήμερα ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης του και συμμετέχει σε σειρά μετεκπαιδεύσεων και εξειδικευμένων σεμιναρίων στις πιο σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους σε όλους τους τομείς της Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, δίπλα σε έμπειρους και διεθνώς καταξιωμένους χειρουργούς της εποχής μας. Επίσης, είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών (ενδεικτικά): του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), της Ιταλικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, της International Confederation of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (IPRAS), του European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS), της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος (ΕΛΕΜΜΕΛ). Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους ιατρικούς ομίλους, κλινικές και ιδιωτικά κέντρα της χώρας, ενώ παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Αθήνα.
Πόπη Πρωτόπαπα

Πόπη Πρωτόπαπα / ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Πόπη Πρωτόπαπα ολοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής επί Εμφυτευμάτων του Α.Π.Θ. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε διάφορα ιδιωτικά οδοντιατρικά κέντρα, ενώ διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2010. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καθώς και Ισπανικά.
Ιωάννης Σαμαρτζής

Ιωάννης Σαμαρτζής / ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – ΑΛΓΟΛΟΓΟΣ - ΒΕΛΟΝΙΣΤΗΣ

Ο Σαμαρτζής Ιωάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου «GR. T. POPA» στο Ιάσιο της Ρουμανίας τα έτη 1.998-2.003. Το 2.006 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ και ξεκίνησε ειδικότητα αναισθησιολογίας στο Γ.Ν. Νίκαιας το 2.009. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του το 2.014 και πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις ειδικότητας τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως εξωτερικός συνεργάτης στις περισσότερες κλινικές της Αθήνας και του Πειραιά. Εκπαιδεύτηκε στον ιατρικό βελονισμό, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και των διεθνών κανόνων από την Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού Ελλάδος και το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού την διετία 2.016-2.018. Παρακολουθεί την συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην αλγολογία για το 2.018, έχοντας ολοκληρώσει, ως τώρα τους δύο (2) πρώτους κύκλους. Είναι εκπαιδευτής στην βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ κατέχει πιστοποίηση στην εξειδικευμένη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (A.L.S.) και στην αντιμετώπιση πολυτραυματία (A.T.L.S.). Είναι κάτοικος Πειραιά, έγγαμος, με ένα παιδί.