Γαστρεντερολογικό τμήμα

Ιωάννα Θεοφανίδου

Ιωάννα Θεοφανίδου / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Γεννημένη το 1971 στον Άγιο Πέτρο του Κιλκίς, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995. Το 2003 απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας από το γαστρεντερολογικό τμήμα της Β.Π. Παθολογικής κλινικής ( Καθηγητής Σ. Ράπτης) του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Έκτοτε ασκεί την Γαστρεντερολογία όντας εγγεγραμμένη στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και με έδρα το ιατρείο της στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Παθολόγο Δημήτρη Πλατανησιώτη.  
Παναγιώτης Αναπλιώτης

Παναγιώτης Αναπλιώτης / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Μετά τις πτυχιακές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλίας, o Παναγιώτης Αναπλιώτης έλαβε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το ΠΓΝ Αλεξάνδρα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Κλινική Διατροφή» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής. Έχοντας περάσει από τον δημόσιο τομέα σε νοσοκομεία, όπως 251 ΓΝΑ, Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, ΠΓΝ «Αλεξάνδρα» και ΓΝ Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», ακολούθησε την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας το δικό του ιατρείο και ως επιστημονικά υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος στο Ιατρόπολις Αργυρούπολης καθώς και ιατρός συνεργάτης στη Βιοκλινική Αθηνών. Παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε βιβλία και περιοδικά. Μιλάει άπταιστα ιταλικά και αγγλικά, καθώς και γαλλικά.
Βασιλική Αρβανίτη

Βασιλική Αρβανίτη / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, η Βασιλική Αρβανίτη στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το Τζάνειο Νοσοκομείο, αφού πρώτα είχε περάσει από το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Υπήρξε Ερευνήτρια από το 2007 έως το 2009 στο Liver Transplantation and Hepatobiliary Unit στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου πήγε με υποτροφία που έλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος και το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ).
Κατερίνα Ευγενίδη

Κατερίνα Ευγενίδη / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Κατερίνα Ευγενίδη στη συνέχεια πήρε την ειδικότητά της στη Γαστρεντερολογία. Έχει μια σημαντική διαδρομή στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία όπως το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», όπου παραμένει έως και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης, στη Β΄ Παθολογική – Ογκολογική κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και στη Γαστρεντερολογική κλινική του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ καθώς επίσης και στον ιδιωτικό τομέα, όπως στη Β΄ Ογκολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου Υγεία. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο. Είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), του EASL, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος και της ESGE. Παράλληλα, διευρύνει την επιστημονική της κατάρτιση παρακολουθώντας επιστημονικά σεμινάρια, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει, επίσης, πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά έντυπα και περιοδικά. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.