Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Χρήστος Παπαϊωάννου

Χρήστος Παπαϊωάννου / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική, στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά και στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας “Η Παμμακάριστος”. Επιπλέον, πραγματοποίησε rotation στην Ουρολογία και συμμετοχή στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, καθώς επίσης και στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική και συμμετοχή στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Μεταξά". Είναι συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Γεώργιος Φιλίππου

Γεώργιος Φιλίππου / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Dr Γεώργος Φιλίππου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master (MSc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε με υποτροφία και βαθμό άριστα. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στα Νοσοκομεία «Δυτικής Αττικής» και «Τζάνειο» Πειραιά. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου, στη Λαπαροσκοπική χειρουργική, όπως επίσης και στην Ελάχιστα επεμβατική Χειρουργική σε επίπεδο ημερήσιας Νοσηλείας (ODC). Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη χειρουργική παθήσεων του κατώτερου πεπτικού, πρωκτού και μαστού. Διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό, συγγραφικό, μεταφραστικό και εκπαιδευτικό έργο με μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων ξενόγλωσσων επιστημονικών εργασιών και συγγραμμάτων. Είναι μέλος των Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών, Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού και άλλων ελληνικών και Ευρωπαϊκών Ιατρικών Εταιριών. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως επικουρικός επιμελητής χειρουργός στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο Πειραιά, έμμισθος επιμελητής Ιατρικού Αθηνών και επιστημονικά υπεύθυνος του Χειρουργικού τμήματος στο «Πειραϊκό Θεραπευτήριο», και της Κλινικής «Ζηλάκου», και ιατρικός διευθυντής της Total Care Network. Επί του παρόντος είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος Τμήματος Γενικής Χειρουργικής της Κλινικής Ημερήσιας Νοσηλείας ΥΟDA και υπεύθυνος του Ιατρείου Χειρουργικών Παθήσεων Πρωκτού και Περινέου. Επίσης είναι μόνιμος συνεργάτης της Γενικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικής Πεπτικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και έμμισθος εξωτερικός συνεργάτης Ομίλου Υγεία (Κλινική Μητέρα).
Χρήστος Καλκανδής

Χρήστος Καλκανδής / ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Χρήστος Καλκανδής απεφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης ''La Sapienza''. Εν συνεχεία και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδαγγειακή Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, υπό τον Καθηγητή Giorgio M. Biasi. Μεταπτυχιακό (Master) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΄΄Ενδαγγειακές Τεχνικές στην Αντιμετώπιση των Αγγειακών Παθήσεων΄΄, με Διπλωματική εργασία: ''Χρήση καλυμμένων ενδοπροθέσεων με ραπαμυκίνη (sirolimus - eluting stents), σε σχέση με απλές μεταλλικές ενδοπροθέσεις (bare metal stents) στα κνημιαία αγγεία, μετά από μη ικανοποιητική αγγειοπλαστική, σε ασθενείς με κρίσιμη ισχαιμία των κάτω άκρων'', με βαθμό Άριστα. Έχει εξειδικευτεί στους Υπερήχους Αγγείων, με άδεια για εξάσκηση μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Υγείας - ΚΕΣΥ. Είναι κάτοχος του Advanced Trauma Life Support (A.T.L.S.). Έχει συμμετοχή σε ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε περιοδικά. Είχε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη στο Νοσοκομείο 417 ΝΙΜΤΣ Αθηνών (2013-2015). Θέση Επιμελητή Α' στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019, όπου και τοποθετήθηκε στην θέση του Επικεφαλή Αγγειοχειρουργικής Ομάδος στο ίδιο νοσοκομείο, έως και σήμερα. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Θεραπευτηρίου ''ΥΓΕΙΑ''. Από αρκετά χρόνια διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και προσφάτως ξεκίνησε συνεργασία με τη πρότυπη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA, όπου πραγματοποιεί επεμβάσεις στο φλεβικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση νέων εφαρμογών.
Ιωάννης Μπολάνης

Ιωάννης Μπολάνης / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ - ΠΡΩΚΤΟΥ

Ο ιατρός Ιωάννης Μπολάνης γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Α΄ Χειρουργικό Τμήμα & Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός». Εκτός της Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής έχει εξειδικευθεί στη χειρουργική του λεπτού και παχέος εντέρου, του ορθού και του πρωκτού. Συγκεκριμένα ειδικεύεται στη χειρουργική των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn), των κινητικών παθήσεων (δυσκοιλιότητα, ακράτεια) καθώς και στη χειρουργική του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Εφάρμοσε και δημοσίευσε πρώτος στην Ελλάδα τη μέθοδο της διασφικτηριακής εκτομής με pull-through delayed anastomosis, με την οποία αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα στον καρκίνο του ορθού κοντά στον σφιγκτήρα. Εφαρμόζει τις νέες χειρουργικές τεχνικές με laser και υπερήχους για παθήσεις όπως αιμορροΐδες, κύστη κόκκυγος, ραγάδα και συρίγγια. Το 2007 πήρε υποτροφία από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, ενώ έχει στο ενεργητικό του πλήθος δημοσιεύσεων, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και συμμετοχών σε συνέδρια. Επίσης είναι reviewer του περιοδικού World Journal of Surgical Oncology σε θέματα χειρουργικής του εντέρου. Σήμερα είναι Διευθυντής της Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Γαστρεντερικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.bolanis.gr).
Ιωάννης Καλαϊτζής

Ιωάννης Καλαϊτζής MD, PhD / Γενικός Χειρουργός

Ο Ιωάννης Καλαϊτζής γεννήθηκε στη Καλλίπολη, Πειραιά και μετά από επιτυχείς εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών από όπου και έλαβε πτυχίο Ιατρικής. Εν συνεχεία και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στο επιστημονικό πρόγραμμα της Β’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή με τίτλο ‘’Effects of endoscopic sphincterotomy on biliary epithelium. A case-control study’’. Ακολούθως εξειδικεύθηκε στη προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο San Giovanni Battista Hospital-Molinette, στο Τορίνο της Ιταλίας, υπό τη καθοδήγηση του αξιότιμου καθηγητή Χειρουργικής κ. Mario Morino. Έπειτα εργάσθηκε ως specialist Consultant στο Spire Yale Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εξειδικεύθηκε σε λαπαροσκοπικές τεχνικές αποκατάστασης κηλών κοιλιακού τοιχώματος. Από το 2013 δραστηριοποιείται ως ιδιώτης Γενικός Χειρουργός πραγματοποιώντας πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων. Συμμετέχει στη ‘Δ Χειρουργική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όπου διετέλεσε και Επιμελητής γενικός Χειρουργός. Διατηρεί τη θέση του Γενικού Χειρουργού στα ιδιωτικά πολυϊατρεία ALFALIFE της ALPHABANK και του Ιατρικού Διευθυντή στη Total Care Network. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Προσφάτως ξεκίνησε συνεργασία με τη πρότυπη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Yoda Clinic, όπου πραγματοποιεί πλήθος εξειδικευμένων επεμβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση νέων εφαρμογών laser σε συχνές παθήσεις όπως είναι η κύστη κόκκυγος και οι αιμορροΐδες.