ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Παθολόγος - Διαβητολόγος

Αριστούχος απόφοιτος  του 6ου Λύκειο Ζωγράφου το 1998, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών την ίδια χρονιά από όπου και αποφοίτησε με τον τέταρτο μεγαλύτερο βαθμό κτήσης πτυχίου του ακαδημαϊκού έτους  2004. Κατόπιν,  υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων Αρκαδίας για 15 μήνες και τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Ιατρός στα Αρμόλια Χίου, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασε με επιτυχία τις πρώτες εξετάσεις του Βασιλικού Κολλεγίου των Παθολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατόπιν, και για το διάστημα από τον Δεκέμβρη του 2007 έως το Σεπτέμβρη του 2009 εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παθολογίας στα Νοσοκομεία Queen Elizabeth Hospital KL  και Maidstone Kent, πετυχαίνοντας και στις δεύτερες εξετάσεις του Βασιλικού Κολλεγίου των Παθολόγων. Παράλληλα, απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στους τομείς της προληπτικής Ιατρικής, αλλά και της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, συμμετέχοντας στο τακτικό πρόγραμμα εφημεριών των παραπάνω νοσοκομείων. Επίσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα courses ACLS και EPLS.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή του στην Παθολογία στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, αποκτώντας την Ειδικότητα του Παθολόγου τον Οκτώβρη του 2012, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στο Σακχαρώδη Διαβήτη με θέμα ΄΄ Η επίδραση της ταχύτητας πρόσληψης υδατανθράκων στη μεταγευματική λιπαιμία και τις ορεξιογόνες και ανορεξιογόνες ορμόνες του πεπτικού σε άτομα με ΣΔ τύπου 2΄΄. Μετά το πέρας της ειδίκευσής του ολοκλήρωσε για 1 έτος επιτυχώς την εξειδίκευσή του στη Διαβητολογία στο Διαβητολογικό τμήμα της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου, αποκτώντας εμπειρία στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, του Διαβητικού ποδιού και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα, ολοκλήρωσε με επιτυχία και βαθμό άριστα την Διδακτορική του Διατριβή τον Μάρτιο του 2016.

Έλαβε την πρώτη θέση στον 1ο Διαγωνισμό Ιατρικών Γνώσεων στα πλαίσια του 38ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου το 2012, με έπαθλο 4/μηνη υποτροφία στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών υπό τον καθηγητή Παθολογίας-Ρευματολογίας κ. Μπούμπα. Έλαβε επίσης το βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στα πλαίσια του 10ου  Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας το 2014, εκθέτοντας τα αποτελέσματα της έρευνας από τη διατριβή του.

Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά με συνολικά συντελεστή απήχησης (impact factor) 51.8 και περισσότερες από 55 αναφορές (citations)  στην βιβλιογραφική βάση PubMed.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 εργάζεται σαν Παθολόγος/Διαβητολόγος στη Β’ Παθολογική Κλινική  του Ιατρικού Π. Φαλήρου, με καθημερινή παρουσία στο Διαβητολογικό τμήμα, το Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού και παράλληλη συνεργασία με το Κέντρο  Προληπτικής Ιατρικής και Ευεξίας. Παράλληλα, διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στο Πέραμα.