Χρήστος Καλκανδής

ΚΑΛΚΑΝΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ αγγειοχειρουργός Πειραιάς κλινική κιρσοί αφαίρεση θεραπεία

Χρήστος Καλκανδής

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Χρήστος Καλκανδής απεφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης ”La Sapienza”. Εν συνεχεία και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδαγγειακή Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, υπό τον Καθηγητή Giorgio M. Biasi. Μεταπτυχιακό (Master) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΄΄Ενδαγγειακές Τεχνικές στην Αντιμετώπιση των Αγγειακών Παθήσεων΄΄, με Διπλωματική εργασία: ”Χρήση καλυμμένων ενδοπροθέσεων με ραπαμυκίνη (sirolimus – eluting stents), σε σχέση με απλές μεταλλικές ενδοπροθέσεις (bare metal stents) στα κνημιαία αγγεία, μετά από μη ικανοποιητική αγγειοπλαστική, σε ασθενείς με κρίσιμη ισχαιμία των κάτω άκρων”, με βαθμό Άριστα. Έχει εξειδικευτεί στους Υπερήχους Αγγείων, με άδεια για εξάσκηση μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Υγείας – ΚΕΣΥ. Είναι κάτοχος του Advanced Trauma Life Support (A.T.L.S.).

Έχει συμμετοχή σε ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε περιοδικά.

Είχε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη στο Νοσοκομείο 417 ΝΙΜΤΣ Αθηνών (2013-2015). Θέση Επιμελητή Α’ στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019, όπου και τοποθετήθηκε στην θέση του Επικεφαλή Αγγειοχειρουργικής Ομάδος στο ίδιο νοσοκομείο, έως και σήμερα. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Θεραπευτηρίου ”ΥΓΕΙΑ”.

Από αρκετά χρόνια διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και προσφάτως ξεκίνησε συνεργασία με τη πρότυπη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA, όπου πραγματοποιεί επεμβάσεις στο φλεβικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση νέων εφαρμογών.