Δήμητρα Κωβαίου

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Δήμητρα Κωβαίου

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Η Δήμητρα Κωβαίου σπούδασε στο αγγλόφωνο τμήμα της 3ης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καρόλου της Πράγας. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσίες ως έμμισθη ειδικευόμενη ιατρός στο τμήμα της Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», έμμισθη ειδικευόμενη ιατρός στο τμήμα της καρδιολογίας στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. (με διετή θητεία ως υπεύθυνη καρδιολογικής μονάδος), εξωτερικός συνεργάτης στο Κεντρικό πολυιατρείο Σαντορίνης και εξωτερικός συνεργάτης στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Στο πλαίσιο της διδακτικής της εμπειρίας και ενασχόλησης, από το 2011 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο ανανηπτών στην «Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιατρική Σχολή Αθηνών (εκπαιδεύτρια Advanced life support-ALS, εκπαιδεύτρια Advanced cardiac life support-ACLS, εκπαιδεύτρια European Trauma course-ETC). Επίσης διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιατρική Σχολή Αθηνών, πάνω στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής.

Σήμερα, εργάζεται ως μόνιμη συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών – Κλινική Παλαιού Φαλήρου, με συμμετοχή στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων και κάλυψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών και κλινικής. Επιπλέον, δέχεται ασθενείς στο ιδιωτικό της ιατρείο.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Τσέχικα και Γερμανικά.