Ιωάννης Μπολάνης

ΜΠΟΛΑΝΗΣ ιατρός γιατρός πειραιάς εξέταση θεραπεία yoda

Ιωάννης Μπολάνης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ - ΠΡΩΚΤΟΥ

Ο ιατρός Ιωάννης Μπολάνης γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Α΄ Χειρουργικό Τμήμα & Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός».

Εκτός της Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής έχει εξειδικευθεί στη χειρουργική του λεπτού και παχέος εντέρου, του ορθού και του πρωκτού. Συγκεκριμένα ειδικεύεται στη χειρουργική των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn), των κινητικών παθήσεων (δυσκοιλιότητα, ακράτεια) καθώς και στη χειρουργική του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

Εφάρμοσε και δημοσίευσε πρώτος στην Ελλάδα τη μέθοδο της διασφικτηριακής εκτομής με pull-through delayed anastomosis, με την οποία αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα στον καρκίνο του ορθού κοντά στον σφιγκτήρα. Εφαρμόζει τις νέες χειρουργικές τεχνικές με laser και υπερήχους για παθήσεις όπως αιμορροΐδες, κύστη κόκκυγος, ραγάδα και συρίγγια.

Το 2007 πήρε υποτροφία από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, ενώ έχει στο ενεργητικό του πλήθος δημοσιεύσεων, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και συμμετοχών σε συνέδρια.

Επίσης είναι reviewer του περιοδικού World Journal of Surgical Oncology σε θέματα χειρουργικής του εντέρου.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Γαστρεντερικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.bolanis.gr).