Κατερίνα Ευγενίδη

Κατερίνα Ευγενίδη

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Κατερίνα Ευγενίδη στη συνέχεια πήρε την ειδικότητά της στη Γαστρεντερολογία.

Έχει μια σημαντική διαδρομή στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία όπως τη Β΄ Παθολογική – Ογκολογική κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και στη Γαστρεντερολογική κλινική του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ καθώς επίσης και στον ιδιωτικό τομέα, όπως στη Β΄ Ογκολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου Υγεία, στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Κυανού Σταυρού και ως επιστημονικά Υπεύθυνη της Εταιρείας Μοριακής Ιατρικής Nutrilabs.Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο.

Είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), του EASL, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος και της ESGE.
Παράλληλα, διευρύνει την επιστημονική της κατάρτιση παρακολουθώντας επιστημονικά σεμινάρια, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει, επίσης, πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά έντυπα και περιοδικά.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.