Παπαδάκη Λεμονιά

εξέταση γιατρός Πειραιάς YODA νοσηλία χειρουργείο

Λεμονιά Παπαδάκη MD MSc

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας λάβει με βαθμό Άριστα το πτυχίο Ιατρικής και Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας (Ιταλία), το Φεβρουάριο του 2012 η Λεμονιά Παπαδάκη έλαβε τον τίτλο της ειδικότητάς της στην Παθολογία.

Το 2012 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με τίτλο «Στρες και Προαγωγή της Υγείας». Tην περίοδο 2012-2013, ως ερευνήτρια του Ιδρύματος Ιατρικο-Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών παρουσίασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών εκτενή έρευνα με θέμα «Μη Φαρμακευτική Αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Αρτηριακής Υπέρτασης Με Μεθόδους Διαχείρισης του Στρες».
Η πρώτη της διπλωματική εργασία με θέμα “Linfoproliferative disorders in patients with primary Sjögren’s syndrome a ten years follow-up study” βαθμολογήθηκε με Άριστα και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αcta Otorhinol, ενώ η δεύτερη, που τιτλοφορείται «Τυχαιοποιημένη Μελέτη με θέμα “Διαχείριση του Στρες σε Υπερτασικούς Ασθενείς”», βαθμολογήθηκε επίσης με Άριστα και βρίσκεται υπό δημοσίευση.

Έπειτα από πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, το 2014 ανέλαβε τη διεύθυνση του Παθολογικού Τµήµατος Ιδιωτικής Κλινικής (Πειραϊκό Θεραπευτήριο), ενώ παράλληλα δραστηριοποιούταν ως ερευνήτρια και επιστημονικό μέλος σε επιστημονικά προγράμματα.
Από το 2014 είναι συνεργάτης του Mediterraneo Hospital (ΤΕΠ-Εφηµερίες). Επιστημονικά άρθρα της δημοσιεύονται στο περιοδικό Medi-Συν, ενώ το 2016 βραβεύτηκε με Best Poster στο ESC congress της Ρώμης για το έργο της πάνω στο αντικείμενο της ιδιοπαθούς υπέρτασης.