Βασιλική Αρβανίτη

Βασιλική Αρβανίτη

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, η Βασιλική Αρβανίτη στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το Τζάνειο Νοσοκομείο, αφού πρώτα είχε περάσει από το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών.

Υπήρξε Ερευνήτρια από το 2007 έως το 2009 στο Liver Transplantation and Hepatobiliary Unit στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου πήγε με υποτροφία που έλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος και το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ).

Είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών, διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, ενώ παράλληλα είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα σε βιβλία και περιοδικά. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, καθώς και ιταλικά.